2003

Ärkebiskop KG Hammar, musikern Mikael Wiehe och andra politiker hade ett antikrigsmöte med vår förening.

Mötet anordnades av vår förening och ABF i Malmö.

På speciellt inbjudan från vår förening träffade  ärkebiskop KG Hammar i Malmö Folkets hus den 25 februari 2003 med flera hundratal av föreningens medlemmar och andra irakier. Han kritiserade alla planer för krig och ville att låta FN:s vapeninspektörer som var i Irak att fortsätta sitt arbete. Han sade:

– Hotet från Saddam Hussein är i dag alltså ett mindre hot än om man släpper lös krafter som man inte vet var de slutar.
– De som i själva verket skulle tjäna på ett krig är terrorister.

Agneta Norborg, vice ordförande i Sveriges fredsråd, inledde med att sjunga en låt av Frank Sinatra med ny antikrigstext samtidigt som hon kritiserade USA:s planer för krig.

Nidal Almudafar som presenterade vår förening sade :

–  Vi stöder inte den avskyvärde Saddam. Men vi motsätter oss att det slitna irakiska folket utsätts för mer krig.

S-riksdagsmannen Luciano Astudillo sade i sin tal:

–  Det är ändå viktigt att vi fortsätter att visa att vi vanliga människor är emot kriget.

Sedan lyssnade alla på Mikael Wiehes och efteråt spelade den irakiska gruppen Shrouk.